PolicyWatch

EU-chef: Slæk ikke for hurtigt på coronarestriktioner

Formanden for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, advarer onsdag om, at der er risiko for en tredje bølge efter jul.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

Nogle europæiske lande er forud for jul og nytår langsomt begyndt at slække på de restriktioner, som er indført for at forhindre udbredelse af coronasmitte.

Men Ursula von der Leyyen, EU-Kommissionens formand, advarer imod det.

- Vi må tage ved lære af de fejl, som vi begik i sommeren. Vi må ikke gøre det samme og slække restriktionerne for hurtigt, siger hun.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, sagde sent tirsdag, at forretninger kan genåbne lørdag, og at et landsomfattende påbud om at blive hjemme kan ophæves fra 15. december. Dog vil der blive genindført et natligt udgangsforbud.

I Tyskland er de 16 delstater tæt på at være enige om retningslinjer for julen. Disse er mindre strenge, end dem som gælder for resten af december, selv om antallet af virustilfælde i Tyskland nærmer sig en million.

- At slække for hurtigt og for meget kan bane vej for en tredje bølge efter jul, siger von der Leyen.

- Ja, jeg sagde for flere uger siden, at denne jul bliver anderledes. Og ja, den bliver mere stille, siger hun.

Tysklands ledere nåede sidst i oktober til enighed om en delvis nedlukning af landet, der trådte i kraft 2. november. Barer og restauranter er lukkede. Det samme gælder biografer, teatre, sportshaller, kulturelle institutioner og forlystelsessteder.

Merkel og ledere fra landets 16 delstater har i mange dage forhandlet om situationen fremadrettet.

Tyskland meddelte onsdag, at der inden for et døgn var registreret yderligere 410 coronarelaterede dødsfald i forbundsrepublikken.

Antallet af bekræftede coronatilfælde i landet er steget med 18.633 til 961.320, viser data fra Robert Koch Instituttet (RKI).

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier