PolicyWatch

Frankrig er begyndt at kræve skat fra techgiganter

Efter en slags våbenhvile oven på fransk vedtagelse af nye skatteregler er amerikanske techselskaber nu blevet opkrævet skattebetaling af skattemyndighederne i Frankrig, skriver Financial Times.

Foto: Reuters File Photo/Reuters/Ritzau Scanpix

Franske skattemyndigheder har sat gang i opkrævningen af skat fra amerikanske techselskaber som Facebook og Amazon. Det skriver Financial Times.

Det franske parlament vedtog skatten i 2019, men en form for våbenhvile i januar betød, at de franske skattemyndigheder ikke satte skatteopkrævningen i værk. Våbenhvilen skulle bl.a. give tid til at finde en international løsning på skattespørgsmålet i regi af OECD. De forhandlinger trak USA sig imidlertid fra i juni.

Financial Times skriver, at det nye franske skridt ventes at føre til en reaktion fra USA. Mediet nævner håndtasker og makeup-produkter fra Frankrig som mål for nye amerikanske toldafgifter.

På europæisk plan har EU-Kommissionen tidligere lufter tanker om europæisk enegang i spørgsmålet – toner, som også har lydt fra bl.a. SF.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier