PolicyWatch

DEBAT: Teknologiudviklingen udfordrer danske virksomheder

Især de mindre virksomheder har svært ved at integrere ny teknologi i produktionsapparatet. Det er en situation, som bør have stort fokus, ikke kun hos virksomhederne selv, men også hos politikerne, skriver Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA, i dette debatindlæg.

Thomas Damkjær Petersen er formand for IDA, der repræsenterer ingeniører, it-professionelle og naturvidenskabelige kandidater.

I Danmark kan vi i mange sammenhænge rose os af et højt teknologiniveau, fx når det gælder digitalisering. Men kigger vi ud over produktionslandskabet i industrien, er der et meget stort spænd mellem de virksomheder, der er godt med, og de der er langt fra at være det, når det gælder anvendelsen af de digitale værktøjer.

Særligt mange mindre virksomheder - SMV’erne - er udfordret af et lavt niveau, når det handler om anvendelsen af nye digitale produktionsteknologier. Det er et billede, vi har set i flere undersøgelser, og desværre også et, vi har fået bekræftet i en helt ny undersøgelse blandt IDA-medlemmer, som til daglig arbejder i produktionsvirksomheder.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier