PolicyWatch

Regeringen præsenterer plan for vaccine mod corona torsdag

Det bliver frivilligt og gratis, hvis borgere vil tage imod en vaccine, der skal beskytte mod coronavirus.

Foto: Claus Bjørn Larsen

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil med sundhedsmyndighederne præsentere en vaccineplan for coronaindsatsen.

Det sker torsdag klokken 18 i Eigtveds Pakhus i København.

Han har på forhånd lovet, at det vil blive en skitse til en plan for, hvem der skal have vaccine først, hvis der er et begrænset antal. Et andet spørgsmål er, hvordan vaccinerne rent logistisk bliver delt ud til de mennesker, som har brug for dem.

Det er ventet, at danske statsborgere bliver tilbudt en vaccine frivilligt og betalt af staten. En række medicinalvirksomheder har meddelt, at de regner med at have en fuldt funktionsdygtig vaccine inden længe.

Det er regeringens plan, at danskerne skal vaccineres mod coronavirus i de samme hvide telte og mobile testcentre, hvor de i dag bliver testet for coronavirus.

EU-Kommissionen har allerede i oktober appelleret til, at medlemslandene sørgede for at have en vaccinestrategi klar. En lang række EU-lande har allerede en vaccinestrategi klar.

Det seneste døgn er 1191 personer konstateret smittet med covid-19. Smittetallet har ligget relativt stabilt de seneste uger.

Nogle mennesker er skeptiske over for en vaccine, hvilket blandt andet kan skyldes den ekstraordinære hastighed i udviklingen af vaccinen. Sundhedsfaglige eksperter har dog peget på, at de vacciner, der udvikles i vestlige lande, bliver godkendt efter de samme kriterier, som vacciner altid er blevet.

De vacciner, der udvikles, har ikke elementer af sygdommen i sig som for eksempel vaccinen mod mæslinger.

Foruden sundhedsministeren deltager direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, direktør Thomas Senderovitz fra Lægemiddelstyrelsen og afdelingschef Tyra Grove Krause fra Statens Serum Institut på pressemødet.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier