PolicyWatch

Arbejdsdeling nedbringer fyringerne i Københavns Lufthavn

Det seneste halve år har Københavns Lufthavn været igennem to sparerunde på grund af coronakrisen.

Foto: Jonas Olufson

Coronakrisen har kastet luftfartsbranchen ud i en gedigen modvind.

Rejserestriktioner for at undgå smittespredning har holdt flyene på jorden, og det har i perioder lagt verdens lufthavne stort set øde hen.

Det er også tilfældet i Københavns Lufthavn, der i november måtte annoncere sin anden sparerunde på få måneder.

Her er det dog lykkedes at reducere antallet af afskedigelser til, hvad der svarer til 60 fuldtidsstillinger. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det skyldes blandt andet, at knap 380 medarbejdere går på arbejdsfordeling, der er et tiltag, der blev indført under krisen for at undgå fyringer.

Her kan arbejdet deles mellem medarbejderne, der får dagpenge, når de er hjemme.

HR-direktør Kirstine Bergenholtz takker i meddelelsen tillidsfolk og medarbejdere for den fleksibilitet, de har udvist. Særligt med tanke på, at det er den anden sparerunde på kort tid.

- Derfor er jeg glad for, at så mange ansatte har udvist stor fleksibilitet. Det betyder, at vi - selv om vi ikke undgår afskedigelser - kan begrænse antallet betydeligt, lyder det.

Det er fundet besparelser, der svarer til 325 fuldtidsstillinger på årsbasis, hvilket også var det niveau, som blev meldt ud i november.

Her blev det også meldt ud, at størstedelen af besparelserne ventedes at blive fundet med arbejdsdeling.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier