PolicyWatch

Erhvervsliv: Aftale giver virksomheder overblik over fremtiden

Dansk Erhverv og Lederne glæder sig over, at en stimulipakke fra Christiansborg med et bredt flertal i ryggen er på vej mod dansk erhvervsliv.

Foto: Jakob Skouboe

I Dansk Erhverv er der fuld tilfredshed med, at et flertal i Folketinget er blevet enige om, at udbetale de sidste indefrosne feriepenge til foråret, forlængelser af hjælpepakker til marts og en gennemførelse af aftale om genstart af dansk eksport.

”I Dansk Erhverv er vi glade for aftalen og for initiativerne. Vi har længe talt for såvel udbetalingen af de sidste indefrosne feriepenge til foråret, lige som det er rigtig godt, at hjælpepakkerne med kompensation nu løber frem til marts. Det giver virksomhederne et bedre overblik over, hvad fremtiden bringer, og gør det lidt lettere at planlægge i en ellers ganske uforudsigelig og derfor svær tid for dem,” lyder det fra adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.  

Han glæder sig også over udsigten til, at dansk eksport får et løft. Brian Mikkelsen peger samtidigt på, at det er vigtigt, at der fremadrettet kommer tiltag rettet mod de erhverv, som er hårdest ramt.

”Det er hoteller, restauranterne og hele oplevelsesbranchen, som har haft et sandt rædselsår. Derfor er det særligt vigtigt, at der i en nær fremtid kommer tiltag, som hjælper dem. I Dansk Erhverv foreslog vi allerede i påsken et boligjoblignende fradrag for eller vouchere til eksempel en restaurant, ophold på et hotel eller brug af en af de mange fantastiske muligheder for at få store oplevelser, som Danmark har at byde på. Det vil i højere grad betyde, at for eksempel de udbetalte feriepenge vil blive brugt i netop i de brancher,” lyder det fra Brian Mikkelsen.

Lederne: "God timing"

Cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, Niklas Praefke, peger på, at udbetalingen af de første tre ugers indefrosne feriepengene har været et massivt rygstød til detailsalget og en kærkommen håndsrækning til dansk økonomi.

”Men vi står stadig en svær situation, hvor højere smittetal og nye restriktioner igen truer med at sætte dansk økonomi tilbage. Derfor er det god timing, at aftalepartierne er enige om at udbetale de resterende to ugers feriepenge til foråret, hvor smitten forhåbentligt er faldet og restriktionerne ophævede, så det igen bliver muligt at bruge pengene inden for nogle af de hårdest ramte erhverv, såsom oplevelsesindustrien,” siger Niklas Praefke.

Samtidigt hjælper feriepengene kun på den indenlandske efterspørgsel, understreger han.

”Derfor er det vigtigt, at dagens aftale også indeholder en eksportpakke. De danske virksomheder, som lever af at eksportere til resten af verden, står i en vanskelig situation. De delvise nedlukninger af samfundene rundt på vores eksportmarkeder risikerer at lægge en dæmper på appetitten på danske varer og tjeneste. Derfor er det en kærkommen hjælp, at aftalepartierne er blevet enige om en eksportpakke.”

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier