PolicyWatch

Officielt: Nye restriktioner rammer 38 danske kommuner

Statsminister Mette Frederiksen har som ventet præsenteret en delvis nedlukning af 38 kommuner, der træder i kraft onsdag.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I et forsøg på at kommet et forventet stort smittetryk hen over julen i møde har regeringen med statsminister Mette Frederiksen i front fremlagt de seneste restriktioner, der kommer til at gælde fra onsdag og frem til 3. januar.

"Det bliver en jul, der for mange bliver anderledes end normalt. Hvis smitten er for høj, når vi går ind i juleferien, risikerer vi, at epidemien løber løbsk. Derfor har vi valgt at forlænge de restriktioner, som vil udløbe de kommende uger.

Nedlukningerne kommer til at ramme 38 kommuner, og det inkluderer alle kommuner i Region Hovedstaden undtagen Bornholm, flere kommuner på Sjælland samt Aarhus og Odense.

Forsamlingsforbuddet på ti personer fastholdes, og man bør privat højst samles ti personer.

De landsdækkende restriktioner og opfordringer kommer til at gælde frem til udgangen af februar. Det gælder forsamlingsforbuddet, krav om mundbind og hjemmearbejde.

Skoleelever fra 5. klasse og opefter skal sendes hjem fra onsdag på grund af stigende corona-smitte. Elever i daginstitutioner og elever i 0. til 4. klasse kan fortsætte fremmødet, siger statsminister Mette Frederiksen.

Elever på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser sendes hjem og skal undervises digitalt.

Restaurationer og barer skal lukke for servering. Det vil stadig være muligt at sælge takeaway.

De berørte erhverv vil "selvfølgelig" blive omfattet af hjælpepakker, siger Mette Frederiksen.

Status på coronasituationen i Danmark er, at der er registreret 2046 nye smittede det seneste døgn, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier