PolicyWatch

EU's finanskommissær: Udbyttestop bør vare et stykke tid endnu

Bankerne bør holde igen med at udbetale udbytte, indtil en vaccine mod covid19 bliver effektivt distribueret, og der er positive tegn i økonomien. Det siger Mairead McGuinness forud for en udmelding fra Den Europæiske Centralbank om samme emne.

EU's finanskommissær, Mairead McGuinness, synes ikke, at bankerne skal i gang med at udbetale udbytte igen lige med det første. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Ved årsskiftet udløber Den Europæiske Centralbanks anbefaling om, at bankerne ikke bør udbetale udbytte under coronakrisen. Men står det til Mairead McGuinness, der er EU-kommissær med ansvar for det finansielle område, skal den anbefaling forlænges et godt stykke ind i det nye år.

"Jeg synes, anbefalingen fra starten var passende på et tidspunkt, hvor samfundet og den enkelte stod i en sundhedskrise, som ledte til økonomiske problemer. Det var passende, og jeg synes stadig, det er passende at holde fast i den anbefaling for udbetaling af udbytte," sagde Mairead McGuinness på et videomøde med en gruppe europæiske medier, hvor FinansWatch deltog.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier