PolicyWatch

SF vil indsnævre ATP's investeringsmandat

Et beslutningsforslag fra SF skal ifølge partiet sørge for, at ATP hverken kan investere i olie, gas, kul eller våben, som bliver solgt til konfliktområder.

Rasmus Nordqvist (SF) er en af tre politikere, som har fremsat et beslutningsforslag om ATP. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Står det til SF, skal ATP have skåret sit investeringsmandat ind. Rasmus Nordqvist, Karsten Hønge og Jacob Mark, der alle sidder i Folketinget for SF, har fremsat et beslutningsforslag, som skal få regeringen til at fremsætte et lovforslag om emnet.

Bliver det stemt igennem, skal regerigen fremsætte et lovforslag, som "pålægger ATP at udfase sine investeringer i selskaber inden for kul-, olie- og gassektoren inden 2023, så ATP fremover ikke må have investeringer i selskaber, der får mere end 5 pct. af deres omsætning fra kul, olie og gas."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier