PolicyWatch

Minister glæder sig over EU-dom om dyrevelfærd

Fødevareminister, Rasmus Prehn, kalder EU-dommen om, at det stadig skal være tilladt at bedøve dyr før rituel slagtning for "klog". Med dommen kan Danmark opretholde sine seks år gamle regler på området.

Fødevareminister rasmus Prehn glæder sig over, at EU-domstolen stadfæster, at EU-lande også fremover selv må bestemme, om dyr skal bedøves eller ej, inden rituel slagtning. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Det er ikke bare Dyrenes Beskyttelse, der ånder lettet op efter EU-domstolen i Luxembourg torsdag formiddag dømte, at det ikke i strid med Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder at bedøve dyr, før de aflives ved rituel slagtning, som det er kutyme hos for eksempel jøder og muslimer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Europas vindindustri vil forbyde vinger på lossepladsen

Med udsigt til omkring 25.000 ton pensionerede møllevinger i 2025 – og det dobbelte fem år senere – vil vindbranchen have EU til at indføre forbud mod deponi og støtte udvikling i nye løsninger. Danske politikere skal tage stilling til mulig import af brugte vinger, siger Wind Denmark.

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Det går godt for dansk fintech – faktisk så godt, at branchen er i akut mangel på flere medarbejdere med de rigtige kompetencer. En mangel, som truer den fortsatte vækst. Det kræver derfor fælles løsninger og politisk handling for at sikre forsat udvikling af fintech i Danmark, skriver Copenhagen Fintech Policy Forum i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier