PolicyWatch

Europaparlamentariker opfordrer til forbud mod spilreklamer

Hvis det står til Søren Gade, der er medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, så skal al markedsføring af spil forbydes.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Antallet af ludomaner er steget med 61 pct. siden 2005, og mængden af spilreklamer er omtrent tredoblet fra 2012 til 2019. Alt i alt kalder udviklingen på et forbud mod spilreklamer, mener Søren Gade, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Det ville derfor klæde det politiske spektrum at rette op på fejlen og få gjort spilreklamer forbudt, uanset om det er på nettet eller på tv. Det skylder vi ludomanerne og deres pårørende. Vi har allerede et reklameforbud for tobak og alkohol, fordi det er skadeligt for individet. Nøjagtig ligesom ludomani, som er en anerkendt lidelse på linje med alkoholisme," skriver Søren Gade i Jyllands-Posten.

Skatteminister Morten Bødskov (S) erklærede sig i november 2019 klar til at indføre ny regulering for at bringe mængden af spilreklamer ned.

Et hjørne af markedet blev reguleret med en ny lov, der trådte i kraft i sommeren 2020. Den forbyder markedsføring for betting i sammenhæng med "forbrugslånsvirksomheder og kreditaftaler til forbrugere", fremgår det af den nye lov.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier