PolicyWatch

Borgmester raser over tidsplan for opgravning af mink

Holstebros borgmester er langt fra tilfreds med, at døde mink med coronavirus skal ligge i kommunens jord i måneder endnu.

Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

På borgmesterkontoret i Holstebro Kommune er borgmester H.C. Østerby langt fra en glad mand.

Han er skuffet over, at myndighederne vil lade døde mink med coronavirus ligge i jorden i flere måneder endnu.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Da man skulle grave dem ned, kunne det gøres overnight. Så virker det helt barokt, at man nu skal bruge seks måneder på det," siger han til Avisen og tilføjer, at kommunens folk nu selv undersøger sagen.

Søndag blev et politisk flertal enige om, at cirka fire millioner aflivede mink, der er gravet ned i Karup og Holstebro, skal graves op efter et halvt år og derefter destrueres.Man venter et halvt år for at være sikker på, at der ikke er en smitterisiko med coronavirus.

Det vil sige, at opgravningen af mink kan igangsættes sidst i maj måned, og de kan være bortskaffet i midten af juli måned.

Mandag blev lovforslaget, som forbyder hold af mink i Danmark frem til 31. december 2021, vedtaget af et flertal i Folketinget bestående af partierne i rød blok.

Vedtagelsen sikrer nu den lovhjemmel, som regeringen har manglet siden 4. november, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier