PolicyWatch

Regeringen forlænger forbud for fly fra Storbritannien

Tvivl om rejsendes disciplin i forhold til selvisolation får regeringen til at forlænge flyveforbud.

Forlængelsen af forbuddet sker for at begrænse risikoen for smittespredning af en ny variant af coronavirusset, der på det seneste har spredt sig i det sydlige England. | Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP / AFP

Et flyveforbud for passagerfly fra Storbritannien til Danmark forlænges til og med 24. december ved midnat.

Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse sent tirsdag aften.

Forlængelsen af forbuddet sker for at begrænse risikoen for smittespredning af en ny variant af coronavirusset, der på det seneste har spredt sig i det sydlige England.

Den nye virusvariant er ifølge eksperter 70 procent mere smitsom end den almindelige.

"Regeringen følger situationen tæt. Lige nu er der stor usikkerhed om den nye mutation, og om hvorvidt rejsende fra England her i julen vil overholde en anbefaling om ti dages selvisolation," udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

"På den baggrund er det sundhedsmyndighedernes anbefaling, at vi fastholder et flyveforbud, og derfor forlænger vi nu det gældende forbud med godt halvandet døgn," fortsætter han.

Mandag oplyste Sundhedsministeriet, at personer, der er rejst fra Storbritannien til Danmark 30. november og herefter, opfordres til at gå i isolation i ti dage.

Regeringen besluttede den 20. december at lukke for adgangen til det danske luftrum for flyvninger fra Storbritannien fra den 21. december klokken 10.00 frem til den 23. december klokken 10.00. Det er det forbud, der nu forlænges frem til midnat mellem den 24. og 25. december.

Sent tirsdag aften oplyser Justitsministeriet desuden, at regeringen som følge af den nye virusmutation indfører skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien fra den 25. december til og med den 3. januar.

Dog undtages bestemte persongrupper, som fortsat kan rejse ind i Danmark. Det gælder primære omsorgspersoner for mindreårige børn, som dog skal kunne fremvise en negativ covid-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet.

Også familier eller kærester til alvorligt syge eller døende personer i Danmark er undtaget på betingelse af en negativ test, ligesom at indrejser med henblik på godstransport er undtaget.

"I den her situation handler det om at begrænse antallet af personer i Danmark, der er smittede med den muterede virus, mest muligt," udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

"Derfor har vi besluttet at indføre skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien. Til de danskere, der hjemvender til Danmark fra Storbritannien, lyder samtidig en kraftig opfordring til at lade sig teste og selvisolere ved ankomsten til Danmark," tilføjer han.

Brexit: Briterne presses af ny coronavariant, mens forhandlinger fortsætter

Briter håber på hurtig genåbning af vigtig fransk grænse 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier