PolicyWatch

Radio- og tv-nævnet vil have ny mediekommission

Medieverdenen har ændret sig, men love og regler om støtte og regulering på medieområdet er ikke fulgt med, og som det fungerer nu, er det dysfunktionelt, lyder det fra Radio- og tv-nævnet.

Foto: Valdemar Ren

Hvis det står til Radio- og tv-nævnet, så skal der nedsættes en mediekommission, som skal lave et hovedeftersyn af den offentlige regulering og støtte af medieområdet. Det skriver nævnet i en kronik i Politiken onsdag.

De nuværende love og regler er lavet i en tid, hvor mediebilledet var markant anderledes og mere analogt end i dag, og reguleringen er derfor dysfunktionel, lyder det.

"Radio, tv, mobiler, internet og computer hænger sammen også i folks hverdag. Reguleringen er imidlertid splittet op på forskellige love, beslutningsorganer og tilsynsråd. Den kløft er andet og mere end et administrativt problem. Det er dybest set et demokratisk problem, fordi det mindsker mulighederne for, at medieområdet udvikles med kvalitet og effektivitet til gavn for den bredest mulige del af befolkningen," skriver Radio- og tv-nævnet i sin kronik.

Kulturminister Joy Mogensen siger i en anden artikel hos Politiken, at hun er "åben over for at drøfte problemstillingerne både politisk og med det nye Radio- og tv-nævn".

De nuværende medlemmer af Radio- og tv-nævnet er beskikket indtil udgangen af 2020. Så sent som mandag vedtog Folketinget, at der bliver ændret på sammensætningen af Radio- og tv-nævnet, som fremover får mere praktisk mediefaglighed.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch)

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier