PolicyWatch

Professor: Robotbranchen har stort potentiale – og Danmark står stærkt

Flere og flere vil være beskæftigede i robotindustrien fremover, mener forsker, der peger på, at branchen kan blive Danmarks næste succes ligesom vindmølleindustrien, skriver Børsen.

Foto: UVD Robots / PR-Foto/European Commission

Den danske robotbranche har potentiale til at blive ligeså succesfuld som vindmølleindustrien, siger professor til Børsen.

Ole Madsen er professor i robotteknologi på Aalborg Universitet, og han peger på, at robotindustrien vil skabe en stor portion arbejdspladser. Han bakkes op af en analyse fra interesseorganisationen Robotics Alliance, der viser, at i 2025 vil omsætningen i branchen stige til 52 mia. kr. om året, og 25.000 personer vil være beskæftigede i industrien.

I oktober 2019, hvor man senest har opgjort tallene, var den årlige omsætning fra robotindustrien i Danmark på 18 mia. kr., mens 8.500 personer var beskæftigede hos robotvirksomhederne.

"Vi har en meget stærk stilling på det gigantiske marked, der er og kommer på robotområdet," siger Ole Madsen til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Fynsk robotselskab henter investering på 185 mio. kr.

Tidligere kapitalejer stævner fynsk robotselskab 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier