PolicyWatch

Støjberg går af som næstformand i Venstre efter opgør med Ellemann

Efter strid om melding om mulig rigsretssag mod Støjberg, går hun nu af som næstformand i Venstre.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Inger Støjberg går af som næstformand i Venstre. Det skriver hun på Facebook. Det sker efter ønske fra Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, skriver hun.

"Jakob Ellemann har i dag bedt mig om at gå af som næstformand for Venstre. Jeg forstår, at det blandt andet skyldes hans manglende tillid til min linje i en række politiske sager."

"Nu skal Venstre finde en ny næstformand. Sådan går det engang imellem i politik. Men uanset hvilke poster jeg bestrider, så skal I vide, at jeg kæmper for den politiske linje, som jeg ved, at I alle kender så godt," skriver Inger Støjberg.

Inger Støjberg går af som næstformand i Venstre efter en dramatisk aften, hvor der har været møde i Venstres forretningsudvalg.

Mødet kom i stand, efter at Jakob Ellemann-Jensen meldte ud, at Venstre vil støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg, såfremt der findes grundlag for det. Den melding har Støjberg højlydt undret sig over.

Inger Støjberg skriver desuden, at en række medlemmer af Venstres forretningsudvalg foreslog hende at tage orlov.

"Men det var magtpåliggende for Jakob, at jeg skal gå helt af som næstformand nu," skriver hun.

Hun skriver desuden, at hun er overrasket over, at sagen er endt, hvor den er.

Sagen, der muligvis kan føre til en rigsretssag, omhandler en instruks, som i februar 2016 blev udstedt af Udlændinge- og Integrationsministeriet med Inger Støjberg som minister. Den fik Udlændingestyrelsen til - i strid med loven - at adskille alle asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Instruksen blev i 2017 betegnet som ulovlig af Folketingets Ombudsmand. En adskillelse ville kræve en individuel vurdering af hvert enkelt par.

Instruksen om at adskille asylpar var klart ulovlig, konkluderede også Instrukskommissionen i sin delberetning. Den kom tidligere i december.

Derudover blev det konkluderet, at Støjberg blev advaret om ulovligheden, og at Folketinget efterfølgende blev vildledt om forløbet.

Kommissionen har dog ikke fundet beviser for, at den daværende minister gav en direkte ordre om at bryde loven.

Forlænget nedlukning koster samfundet milliarder

Medie: Ellemann bad kort før jul Støjberg om at trække sig 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier