PolicyWatch

Detailorganisation revser dagligvarekæder

Dansk Detail retter nu en skarp bredside mod flere danske dagligvarekæder. "Det er konkurrenceforvridende, og det er helt skævt," siger direktør.

(ARKIV) | Foto: Jonas Olufson

Det er "konkurrenceforvridende" og "fuldstændig skævt", når dagligvarekæder som Kvickly, Bikla og Føtex må holde åbent og sælge varer som tøj og elektronik ved siden af fødevarer.

Sådan lyder kritikken fra direktør i brancheorgnisationen Dansk Detail, Jens Birkemose, til TV Lorry.

"Det er jo svært for en mindre skohandler eller mindre tøjhandler at forstå, hvorfor hun eller han skal lukke sin butik, når man lidt længere nede af centerstrøget gerne må sælge de her varer. Det er konkurrenceforvridende, og det er helt skævt," siger Jens Birkemose til mediet.

Meldingen kommer efter, at regeringen tirsdag forlængede de gældende restriktioner af bl.a. de liberale erhverv, som betyder at mens fødevarerbutikker – som genererer mere end 50 pct. af omsætningen fra salget af fødevarer – fortsat må holde åbent, mens store dele af den resterende detailhandel skal holde lukket.

Restriktionerne gælder i skrivende stund til 17. januar 2021.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Landsdækkende restriktioner bliver forlænget til 17. januar 

Restriktionsforlængelse får branche til at efterlyse klarhed 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier