PolicyWatch

Arla og Danish Crown presser på for afklaring om ny motorvej

Erhvervslivet og interesseorganisationer vil have afklaring om en kommende motorvej op gennem Midtjylland, der skal lette trafikken for store virksomheder.

Foto: Jens Bttner/AP/Ritzau Scanpix/AP

Arla og Danish Crown er med i et nyt fremstød for at få etableret en hærvejsmotorvej ned gennem Jylland.

En infobrochure med store jyske virksomheder bakker op om behovet for at få en langsigtet løsning på infrastrukturen, hvor E45 oplever stigende trafik.

Det skriver Hærvejskomitéen i en pressemeddelelse

"Vi elsker køer – bare ikke på vejene. Og som et af verdens største mejeriselskaber tager vi selvfølgelig også ansvar for bæredygtig transport, når vi henter mælk hos landmændene og eksporterer til hele verden. Det kræver en moderne infrastruktur med så lidt trængsel som muligt, og her vil en ny midtjysk motorvej bidrage," udtaler Arlas logistikdirektør Peter Sørensen i brochuren.

Adm. direktør i Danish Crown, Jais Valuer, mener, at de nuværende trafikale forhold presser og forsinker virksomheden.

"Danish Crown har produktionssteder i hele regionen og er afhængig af en effektiv infrastruktur, så slagtedyr kan transporteres til slagteriet og færdigvarer distribueres til ind- og udland. Forsinkelser som følge af trængsel og kø-kørsel er voldsomt fordyrende og vanskeliggør en effektiv logistikplanlægning og leveringssikkerhed," skriver han.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite AgriWatch)

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier