PolicyWatch

Debat: Medieforhandlinger i 2021 - men hvorfor?

I stedet for at slås om flere penge, kunne mediepolitikerne med fordel bruge året på at granske nulsumsløsninger på tre strukturelle problemer på medieområdet, skriver Erik Nordahl Svendsen og Frands Mortensen i debatten.

Foto: Jens Dresling

DEBAT | Årets finanslov annullerede DR’s planlagte besparelser på 900 mio. kr. Det lod sig gøre, fordi Socialdemokratiet holdt sig uden for det borgerlige forlig i 2018. Kulturministeren udtalte, at der i de kommende medieforhandlinger, som starter i 2021, vil blive rådighed over 4,7 mia. kr. til medieområdet hvert år i hele perioden frem til 2025.

Men hvorfor indkalde til forhandlinger i 2021? Alle de 4,7 mia. kr. er allerede øremærket, dvs. brugt. Der er ikke flere penge at forhandle om. Vi kan ikke forestille os, at der rykkes rundt på de reserverede bevillinger på finansloven, da det ville betyde, at hvis et område skulle have mere, ville et andet område skulle have tilsvarende mindre, og det er der ikke politisk flertal for. Og flere penge er der åbenbart ikke.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier