PolicyWatch

NNF-formand vil have politikere til at kræve landbrugsjob i Danmark

Et jobløst landbrug bør ikke have en fremtid i Danmark, siger forbundsformand for NNF, der vil have politikere til at sætte foden ned.

Foto: Jens Dresling

Siden 2008 er hvert fjerde job på svineslagterierne i Danmark forsvundet.

Det skriver Ole Wehlast, forbundsformand for NNF, i et debatindlæg på Altinget. Han peger på, at teknologi har overflødiggjort nogle af stillingerne, mens andre er blevet nedlagt, fordi produktionen er rykket ud af landet.

"Fødevarepolitikere [skal] turde sætte foden ned og kræve, at dansk landbrug bidrager til samfundet og ikke kun til egen lomme. Et jobløst landbrug bør ikke have en fremtid i Danmark," skriver Wehlast, der som bekendt bl.a. organiserer de ansatte på slagterierne.

I debatindlægget slår han på tromme for, at politikerne kræver, at landbruget bibeholder arbejdspladser i Danmark. Det er vigtigt for at opretholde opbakning til erhvervet i samfundet, argumenterer han.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite AgriWatch)

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier