PolicyWatch

Kommentator: Venstre skeler mod baglandet efter ny næstformand

Venstre skal have ny næstformand, og kommentator Jarl Cordua mener, det bliver en jyde med rødder i baglandet.

Formand for Region Syddanmark og formand for Danske Regioner Stephanie Lose er tidligere nævnt som et oplagt valg som Venstres nye næstformand. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Jagten på Venstres nye næstformand, der skal erstatte Inger Støjberg, er for alvor i gang, efter at partiet har meldt ud, at der afholdes ekstraordinært landsmøde 24. januar.

Ifølge politisk kommentator og Venstre-medlem Jarl Cordua er der lagt op til, at det skal være en kandidat, der ikke som tidligere skal agere kronprins i partiet og dermed potentielt være på kollisionskurs med formanden.

"Jeg synes, det ligner, at det bliver en kandidat fra Jylland og en fra det kommunale og regionale bagland. Men det er en fortløbende diskussion," siger Jarl Cordua.

Tidligere landstræner i håndbold og nuværende borgmester i Viborg Ulrik Wilbek har sagt til Avisen Danmark, at han overvejer at stille op. Dog kun, hvis der ikke er kampvalg.

Formand for Region Syddanmark og formand for Danske Regioner Stephanie Lose er tidligere nævnt som et oplagt valg.

Også kommunalordfører Anni Matthiesen, der er valgt i Sydjyllands Storkreds, bliver nævnt.

Det gør hun af blandt andre Jesper Kraft, der er tidligere særlig rådgiver for Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Anni Matthiesen har dog afvist, at hun er en mulig kandidat.

Jarl Cordua kalder Ulrik Wilbek og Stephanie Lose for stærke kandidater.

"Lose er yngre og jysk, og hun vil være et driftssikkert, men, ville nogle måske sige, også et lidt kedeligt valg. Her er Ulrik Wilbek mere folkelig. Og han har klart indikeret, at han i hvert fald ikke har tænkt sig at agere tronraner. Anni Matthiesen tror jeg heller ikke, at nogen tror på, vil blive en større udfordring for formand Jakob Ellemann-Jensen. Og hun repræsenterer det jyske Venstre og er kvinde," siger Jarl Cordua.

Han understreger, at der stadig bliver diskuteret i partiet. Et kampvalg kan ikke udelukkes, men Jarl Cordua mener, at partiledelsen vil forsøge at undgå det:

"Det er nok grænser for, hvor meget ledelsen kan styre partiet. Men det vil være i Venstres interesse, hvis man samlede partiet om en kandidat. Så mon ikke, man vil bestræbe sig på at tale sig til rette og finde en kandidat, alle kan enes om?"

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier