PolicyWatch

Folketinget har varslet en hårdere linje overfor Kina - men bør dansk erhvervsliv frygte konsekvenserne?

Før nytår rettede et politisk flertal i Folketinget en kritik mod Kina og landets ageren i Hongkong, i det der kan blive starten på en hårdere dansk linje over for det kinesiske styre. Fra dansk erhvervslivs side er man klar over, at det kan få konsekvenser.

Foto: Finn Frandsen

Før nytår bebudede et politisk flertal i Folketinget, at Danmark vil begynde at anlægge en hårdere linje over for Kina – specielt når det gælder landets ageren i Hongkong og kinesiske krænkelser af menneskerettighederne.

Men Peter Thagesen, der er underdirektør i Dansk Industri (DI), er bekymret for, at en hårdere retorik overfor Kina vil kunne få konsekvenser for dansk erhvervsliv, men slår samtidig fast, at det er politikernes opgaver at føre landets udenrigspolitik, som virksomhederne så retter sig efter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier