PolicyWatch

Erhvervsudvalget vil have minister og finanstilsyn til at kigge på muligt lovhul på pensionsområdet

Folketingets erhvervsudvalg har sendt en række spørgsmål til erhvervsminister Simon Kollerup (S). Formålet er at få overblik over, hvorvidt loven gør det muligt for erhvervsvirksomheder at placere frie midler hos pensionsselskaber til en bedre rente end hvad der er muligt at opnå i bankerne.

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez ses her sammen med partiets politiske leder Pernille Skipper. Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Erhvervsministeriet modtog i slutningen af sidste uge en række spørgsmål fra erhvervsudvalget stillet efter ønske fra Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez.

Spørgsmålene tager udgangspunkt i analyser lavet af Økonomiske Ugebrev, der fortæller, at erhvervsvirksomheder og pensionsselskaber har fundet et hul i loven, der gør det muligt for virksomhederne at få likvide midler forrentet til en mere attraktiv rente end bankernes minusrenter.

Modydelsen skulle være at virksomhedens ansatte får forvaltet deres firmapensionsordning af pensionsselskabet.

Erhvervsudvalget ønsker blandt andet svar på om praksissen er i "overensstemmelse med retstilstanden og intentionen med lovgivningen" og om Finanstilsynet har "pligt til at registrere en sådan praksis og foreslå den ændret i overensstemmelse med pensionskundernes interesser."

Spørgsmålene kan læses i sin fulde længde her.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier