PolicyWatch

Europæisk elnet kræver modernisering for at nå klimamål

Der er brug for at investere 50-70 pct. mere, hvis elnettet skal matche både Danmarks og EU's klimamål, lyder advarslen fra Dansk Energi og Eurelectric.

Foto: National Grid

Der er brug for en opgradering af Europas elnet, hvis vi skal kunne nå de klimaambitioner, der er nedfældet i EU's klimaplan, Green Deal, og målet om at nå en samlet europæisk reduktion på mindst 55 pct. i 2030, lyder det fra Dansk Energi og lobbyorganisation Eurelectric.

Det skriver Børsen.

Konklusionen lyder, at der er behov for at investere ca. 400 mia. euro i at modernisere det europæiske elnet frem mod 2030. det svarer til et løft på 50-70 pct. hvert år i forhold til, hvad der hidtil er investeret.

"Hvis det ikke lykkes, så er der ingen, der vil skifte til elbil eller varmepumpe, og der er ingen, der vil elektrificere industrien, fordi de ikke kan være sikre på at kunne få den nødvendige strøm," siger viceadm. direktør i Dansk Energi, Anders Stouge, til Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier