PolicyWatch

EU åben for at tillade mere statsstøtte til virksomheder ramt af coronakrisen

EU-Kommissionen vil hæve loftet for, hvor meget virksomhederne kan få i støtte fra statslige hjælpepakker.

"I denne uge indleder vi konsultationer med lande om at forlænge og substantielt øge rammen for, hvor meget støtte, der kan gives til virksomhederne," siger Margrethe Vestager, skriver mediet. | Foto: Finn Frandsen

Loftet for, hvor meget virksomheder, som er blevet ramt af coronakrisen, kan få i hjælp fra statslige hjælpepakker, skal hæves, lyder det fra EU-kommissær Margrethe Vestager, skriver Finans.

"I denne uge indleder vi konsultationer med lande om at forlænge og substantielt øge rammen for, hvor meget støtte, der kan gives til virksomhederne," siger Margrethe Vestager, skriver mediet.

Udmeldingen kommer efter, at EU har modtaget kritik fra flere sider, eftersom de seneste danske hjælpepakker kun er godkendt med et støtteloft på godt tre mio. euro årligt.

Dermed står virksomheder til kun at få en mindre andel af deres faste omkostninger kompenseret, mens de er blevet stillet noget andet i udsigt, har det blandet andet lydt fra Dansk Industri.

Men nu understreger Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, at virksomheder, som er blevet tvangslukket på grund af coronakrisen, kan få kompensation uden et støtteloft.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier