PolicyWatch

700 ATP-medarbejdere skal hjælpe regeringen med smitteopsporing

Et nyt callcenter med 700 medarbejdere fra ATP skal hjælpe med smitteopsporing.

"ATP har stor erfaring med at oprette og styre callcentre, der kræver, at mange er klar ved telefonenerne. Det er der brug for. Vi vil inddrage Folketinget i det videre arbejde," udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. | Foto: PR/ATP

Regeringen har bedt administrationsselskabet ATP om hjælp til en "markant skærpelse af smitteopsporingen."

Nu skal selskabet efter planen afsætte 700 mand og etablere et callcenter for at opruste kontaktopsporingen, når en borger testes positiv for coronavirus.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en meddelelse.

"Smitteopsporingen har ikke fungeret godt nok og kunne i december ikke følge med smitteudviklingen. Derfor har vi brug for markant oprustning med nye kræfter, der har konkret erfaring med den slags arbejde, nu hvor vi ruster os til en situation, hvor de mere smitsomme mutationer tager over," udtaler sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

ATP's hjælp skal sikre, at kontaktopsporingen kan følge med, hvis der pludselig skulle ske en markant stigning i antallet af smitte. Og Udbetaling Danmark har netop erfaring med at drive store callcentre, skriver Beskæftigelsesministeriet.

"Med mange smittede og indlagte er vi desværre på ingen måder ovre coronaen. Den huserer stadig, og vi skal gøre, hvad vi kan for at forhindre, at smitten spreder sig. Her er smitteopsporing en vigtig del. Jeg er derfor glad for, at ATP har erklæret sig parat til at hjælpe."

"ATP har stor erfaring med at oprette og styre callcentre, der kræver, at mange er klar ved telefonenerne. Det er der brug for. Vi vil inddrage Folketinget i det videre arbejde," udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Regeringen vil afholde løn og omkostninger i forbindelse med de 700 medarbejderes arbejde og ATP-medarbejderne vil blive ansat i nyoprettede, midlertidige stillinger, der forventeligt placeres i Udbetaling Danmark under ATP, skriver ministeriet.

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier