PolicyWatch

Rådgiver: Nye EU-regler vil skille "fårene fra bukkene"

Nye EU-regler for bæredygtighed gør det muligt at vurdere, hvorvidt et projekt er så grønt eller ej. Derfor er det vigtigt, at ejendomsinvestorer sætter sig ind i dem, vurderer projektleder i Sweco.

Med de nye regler bliver der opstillet kriterier, så det kan vurderes, om et projekt er så grønt, som investorerne siger, det er. | Foto: Finn Frandsen

EU's nye regler for bæredygtige investeringer kommer til at få stor betydning for ejendomsbranchen – derfor må aktørerne i branchen hellere sætte sig ind i reglerne, vurderer Alexander Kaae Petersson, projektleder i facility management ved rådgiverhuset Sweco, skriver Børsen.

"Det kommer til at skille fårene fra bukkene," siger projektlederen om de nye regler, der træder i kraft 1. januar 2022 og bl.a. betyder, at der bliver opstillet en række grænseværdier for, hvornår en renovering af en ejendom egentlig er klimaforebyggende.

På den måde kan reglerne påvirke investorerne, påpeger Alexander Kaae Petersson, fordi det kan så tvivl om, hvorvidt ejendomsporteføljen er grøn, som mange investorer stræber efter, den skal være.

De nye regler er dog ikke noget, der får pensionsinvestoren PKA eller Nykredit til at ryste i bukserne. De bakker både op om de nye EU-regler. 

Bach Gruppen taler for første gang ud om betonskandale og mediestorm

Renoveringsbølge: "Danmark bør lægge sig i førerselen"

Talerør for udlejere efterlyser enklere love og regler – vil give færre "unødige konflikter"

Klumme: Ny lagerskat – det glade vanvid fortsætter

Greater Copenhagen-direktør vil sikre innovationen i kølvandet på coronakrisen 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier