PolicyWatch

Regeringen vil i samarbejde med private aktører udvikle it-redskab til bekæmpelse af hvidvask

Offentlige og private aktører i finanssektoren går nu sammen om at udvikle et fælles it-værktøj. Det skal hjælpe med at håndtere de massive datamængder, der skal håndteres i kampen mod hvidvask.

"Med den nye projektgruppe tager vi i fællesskab med de private aktører et vigtigt skridt i forhold til at sikre, at vi har de nødvendige digitale redskaber i kampen mod finansiel kriminalitet," udtaler fungerende erhvervsminister, Dan Jørgensen, i en pressemeddelelse. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mere end 50.000 underretninger havner årligt på SØIK's, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Hvidvasksekretariats bord.

Antallet af underretninger om økonomisk kriminalitet er stigende, og derfor er flere offentlige myndigheder og dele af den private sektor gået sammen om at udvikle et værktøj, der via data og monitorering skal kunne hjælpe med at identificere kriminaliteten blandt de mange indberetninger.

Det er en projektgruppe bestående af en lang række myndigheder herunder Erhvervsministeriet og og Justitsministeriet, mens Nationalbanken og Finans Danmark også er med.

Til sommer skal gruppen så fremlægge et såkaldt beslutningsoplæg for regeringen.

"Med den nye projektgruppe tager vi i fællesskab med de private aktører et vigtigt skridt i forhold til at sikre, at vi har de nødvendige digitale redskaber i kampen mod finansiel kriminalitet,” udtaler fungerende erhvervsminister, Dan Jørgensen, i en pressemeddelelse.

(Denne artikel er udgivet af vores søstermedie FinansWatch)

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier