PolicyWatch

Udvalg er klar med anbefalinger om straf til bankledelser: Foreslår omvendt bevisbyrde

Efter flere år med langstrakte retssager med begrænset udbytte har Erhvervsministeriet nedsat særligt udvalg til at kigge på, hvordan ledelser kan straffes i sager med særlig uheldig långivning. Udvalg er nu klar med anbefalinger, som rummer muligheden for, at man skal bevise sin uskyld.

Det er blandt anden retssagerne efter den hedengangne Eik Bank, der har foranlediget udvalget, som nu kommer med foreslag til, hvordan bankledelser kan straffes. | Foto: Lars Krabbe/ERH

Efter et års arbejde er et udvalg nedsat af regeringen nu klar med anbefalinger til, hvordan bankledelser kan straffes i særlige sager.

"Udvalget konkluderer blandt andet, at det er utilfredsstillende, at der kun har været prøvet et beskedent antal straffesager mod ledelsesmedlemmer ved domstolene efter finanskrisen på grund af et uklart retsgrundlag om ledelsesansvar. Betænkningen indeholder derfor også forslag til, hvordan man kan skabe større klarhed over det strafferetlige ansvar ved grove ledelsessvigt," skriver det såkaldte Ansvarsudvalg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier