PolicyWatch

Heunicke: Danmark har tilbudt hjælp til produktion af covid-19-vacciner

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke har der været kommunikation mellem staten, EU og producenterne af coronavacciner om udnyttelse af dansk kapacitet inden for vaccineproduktion- og påfyldning var relevant. Indtil videre er der takket nej.

Danmark har tilbudt at stille danske kapaciteter inden for vaccineproduktion- og påfyldning til rådighed for andre producenter og for EU. | Foto: Emil Helms

Der var stor spørgelyst på tirsdagens samråd i sundheds- og ældreudvalget, efter at Bavarian Nordics adm. direktør i Børsen havde stillet sig uforstående i forhold til, hvorfor selskabets kapacitet inden for særligt påfyldning af vacciner ikke er taget i brug.

Det skriver Børsen.

Ifølge sundhedsminister har både Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen været i kommunikation med både vaccineproducenter og EU-Kommissionen i forhold til udnyttelsen af de danske kapaciteter på området. Indtil videre er der dog takket nej til den danske assistance. De danske kompetencer er nemlig især inden for påfyldning og ikke en hurtig produktion af vaccinematerialet.

"Meldingen er på nuværende tidspunkt fra Pfizer og Moderna, at man ikke for nuværende har behov for præcis den kapacitet fra dansk side. Men skulle det opstå, så vil vi selvfølgelig forfølge det spor," siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Topchef uenig med SSI-direktør i spørgsmål om vaccine-kapacitet

Bavarian er klar til at producere covid-19-vaccine for andre selskaber 

SSI-direktør opfordrer til at overveje fremtidig strategisk vaccineproduktion 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier