PolicyWatch

USA-politikere på vej med 14 mia. dollar mere i støtte til luftfarten

I en ny stimuluspakke er der afsat 50 mia. dollar til transportsektoren, herunder 14 mia. dollar til luftfarten, så den kan undgå fyringer.

Foto: NHAC NGUYEN/AFP / AFP

De amerikanske luftfartsaktier stiger kraftigt mandag, da politikerne i Kongressen ser ud til at være på vej med yderligere støtte til den coronaplagede sektor.

I en ny stimuluspakke, som det demokratiske flertal er ved at stykke samme, er der afsat 50 mia. dollar til transportsektoren, herunder 14 mia. dollar til luftfarten, så den kan undgå fyringer, ifølge Reuters.

Den nyhed løfter luftfartsaktierne i S&P 500 med 4,6 pct. og giver plusser til store navne som United Airlines på 5,0 pct., Delta Air på 4,8 pct. og American Airlines på 3,5 pct.

De amerikanske luftfartsselskaber har allerede modtaget 40 mia. dollar i føderal støtte gennem den tredje og den fjerde hjælpepakke, som blev vedtaget i henholdsvis forsommeren og i slutningen af året.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier