PolicyWatch

Politisk flertal vil genåbne den nye epidemilov allerede til efteråret

De Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale bakker op om et forslag fra Venstre, der vil pålægge sundhedsministeren at revidere en ny epidemilov senest 15. oktober.

Et politisk flertal bestående af Venstre, Konservative, Enhedslisten, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti vil have regeringen og Magnus Heunicke til at genåbne den nye epidemilov til oktober. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) | Foto: Philip Davali

Den nye epidemilov, der forventes vedtages allerede tirsdag, ser ud til at få en langt kortere levetid end forventet.

Et flertal i Folketinget mener nu, at den bør revideres igen allerede til efteråret.

Helt konkret stiller Venstre et ændringsforslag, som vil forpligte regeringen til at fremsætte et nyt og revideret lovforslag af epidemiloven senest 15. oktober 2021.

Det er det ændringsforslag, som Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten nu bakker op om. Det oplyser partierne til Jyllands-Posten.

"Vi skal sørge for, at epidemiloven kan stå i mange år. Derfor var vi i Radikale Venstre med til at samle et flertal før sommeren 2020, så vi kunne få sat gang i arbejdet med en så omfattende lov. Målet var en grundig proces, men det er tydeligt, at der fortsat er punkter, der kræver opmærksomhed. Den gældende lov og derved alle indsatser mod COVID-19 ophører 1. marts, så vi skal have en ny lov vedtaget. Det er dog også klart, at der stadig er dele, vi skal have skruet på. Derfor er det klogt at bruge de næste måneder på at se, om der skal laves yderligere justeringer og lave en planlagt revision til efteråret," udtaler sundhedsordfører Stinus Lindgren i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier