PolicyWatch

Danmark og fem andre EU-lande får opsang for indrejseregler

EU-Kommissionen giver seks EU-lande ti dage til at svare på, hvorfor deres indrejseregler ser ud, som de gør.

Foto: Andreas Merrald

Danmark og fem andre EU-lande har modtaget et brev, hvor de bliver bedt om at forklare deres vidtgående indrejseregler under coronapandemien.

Det skriver DR og det tyske nyhedsbureau dpa.

Foruden Danmark har også Tyskland modtaget brevet. Det samme har Sverige, Finland, Belgien og Ungarn.

Ifølge dpa, der har set brevet, har de respektive regeringer nu ti dage til at svare på, hvorfor deres indrejseregler ser ud, som de gør.

"Det drejer sig især om forbud mod ind- og udrejse af landet. I brevene har vi understreget, at begrænsningerne for den fri bevægelighed skal være ikke-diskriminerende og forholdsmæssige," siger en EU-talsperson ifølge DR.

I Danmark har regeringen blandt andet indført strenge krav om test og isolation for personer, der kommer til landet.

Tyskland har lukket sine grænser til Tjekkiet, Slovakiet og den østrigske delstat Tyrol. EU kalder tiltaget uforholdsmæssigt og uberettiget.

"Vi mener, at formålet med Tysklands tiltag - beskyttelsen af borgere under en pandemi - kan opnås med færre restriktioner," skriver kommissionen til den tyske EU-ambassadør, Michael Clauss.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier