PolicyWatch

USA ventes at tage ny vaccine i brug fra næste uge

Vaccine fra Johnson & Johnson mod covid-19 ventes godkendt og taget i brug i USA i løbet af få dage. EU forventer at godkende den i næste måned.

Foto: KATE GERAGHTY/AFP / POOL

USA er tæt på at give nødgodkendelse til sin tredje vaccine mod covid-19, og tre til fire millioner doser ventes at kunne tages i brug i næste uge. Det oplyser præsident Joe Bidens regering. Det bekræftes af FDA, den instans i USA der godkender ny medicin.

Det drejer sig om vaccinen fra selskabet Johnson & Johnson.

Det er en vaccine, som også EU står på spring til at anvende, hvis den som forventet bliver godkendt af EU-Kommissionen i næste måned.

Vaccinerne fra Moderna og BioNTech/Pfizer er de to vacciner, som lige nu anvendes i USA. De skal opbevares i frysere for at kunne være virksomme.

Men det er ikke nødvendigt med vaccinen fra Johnson & Johnson. Den kan opbevares i køleskab og skal kun gives én gang i modsætning til de øvrige vacciner, der kræver to indsprøjtninger.

FDA udtalte onsdag, at Johnson & Johnsons vacciner ser ud til at være både sikre og effektive i de forsøg, der er foretaget.

Medicinalselskabet har indgået en kontrakt om at levere 100 millioner doser til USA inden udgangen af juni. Jeff Zients, der er coronakoordinator i Det Hvide Hus, siger, man forsøger at få det til at ske tidligere.

Data har ifølge mediet BBC vist, at Johnson & Johnsons vaccine er 85 procent effektiv i forhold til at forhindre alvorlig sygdom og 66 procent effektiv i forhold til at forhindre, at en person smittes med covid-19.

En ekspertkomité ventes at mødes fredag for at beslutte, om FDA bør godkende vaccinen.

Det Europæiske Medicinalagentur (EMA) vil ifølge planen midt i marts beslutte, om den nye vaccine skal godkendes i EU. EU-Kommissionen har tidligere bestilt 400 millioner doser af vaccinen.

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier