PolicyWatch

Kulturborgmester vil have færre krydstogtskibe til København

Antallet af krydstogtskibe i Københvan skal barberes markant ned, mens der skal stilles strengere miljøkrav. Sådan lyder det fra hovedstadens kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alt), i et politisk forslag.

Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester i København, vil stille strengere miljøkrav til krydstogtskibe, der anløber Københavns Havn. | Foto: Emma Sejersen/Ritzau Scanpix

Københavns kultur- og fritidsborgmester,  Franciska Rosenkilde (Alt), vil med et nyt politisk forslag begrænse antallet af krydstogtskibe i København.

Det skriver kommunens Kultur- og Fritidsforvaltning i en pressemeddelelse.

"Krydstogtturisme er langt fra bæredygtigt, og jeg mener ikke, turisternes økonomiske bidrag til byen opvejer den store negative klima- og miljømæssige belastning, som krydstogtskibene medfører," udtaler borgmesteren i meddelelsen.

Franciska Rosenkilde vil med forslaget have Borgerrepræsentationen til at pålægge Økonomiforvaltningen og andre relavnte forvaltninger at undersøge, om der er lovhjemmel til at fastsætte et loft for antallet af krydstogtskibe, der må anløbe Københavns Havn.

Samtidig skal forvaltningen undersøge, om der kan stille skærpede miljøkrav til skibene.

Resultaterne af undersøgelsen skal være på Borgerrepræsentationens bord inden sommerferien 2021, lyder det i meddelelsen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier