PolicyWatch

Uvist hvornår tilskuere kan komme tilbage på stadion

En ekspertgruppe skal medio april komme med forslag til, hvornår og hvordan der kan lukkes tilskuere ind til superligakampe. Klubber reagerer med vrede og frustration. Opdateret.

Fodboldfans må nøjes med at ytre sig på stadion via bannere lidt endnu. | Foto: Lars Poulsen

Det er endnu uvist, hvornår tilskuere kan vende tilbage til fodboldstadionerne i Superligaen og den øvrige topsport i Danmark.

Da regeringen og otte øvrige folketingspartier sent mandag præsenterede en genåbningsplan, blev der ikke sat dato på, hvornår publikum igen kan tage plads på tribunerne.

Det fremgår dog af aftalen, at en hurtigt arbejdende ekspertgruppe sammen med relevante myndigheder skal komme med forslag til, hvordan det kan gøres sundhedsmæssigt forsvarligt. Ekspertgruppen skal komme med sine forslag medio april, står der i aftalen.

De bedste danske ligaer i blandt andet fodbold, håndbold og ishockey er lige nu på vej ind i den afsluttende fase, så turneringerne nærmer sig afslutningen, når tilskuerne potentielt kan vende tilbage.

I midten af april vil mesterskabsspillet i Superligaen være skudt i gang, og der vil være afviklet en til tre runder.

I kvindernes bedste håndboldrække skydes slutspillet allerede i gang onsdag aften, mens herrernes slutspil går i gang lidt senere.

I landets bedste ishockeyrække på herresiden, Metal Ligaen, er man endnu længere fremme end fodbolden og håndbolden. I midten af april vil Metal Ligaen således være i gang med finaleserien.

Klubber er ikke imponeret

Beslutningen om at lade en ekspertgruppe komme med forslag mødes med vrede og frustration fra flere af landets superligaklubber.

Vejle-direktør Henrik Tønder kalder i et opslag på Twitter situationen for skandaløs.

"En ekspertgruppe skal nedsættes for at rådgive om, hvornår vi kan få tilskuere på stadion! Kære venner - der er inddraget eksperter og udarbejdet protokoller i lange baner for Superligaen - skandaløst," skriver Tønder.

I FC København er direktør Lars Bo Jeppesen også utilfreds med udsigten til flere uger uden tilskuere.

"Vi er meget skuffede og forundrede over, hvorfor vi skal proppes ned i en syltekrukke igen," siger Lars Bo Jeppesen til klubbens hjemmeside.

Parken-direktøren mener, at fodboldklubberne har bevist, at de kan afvikle kampe med tilskuere uden at øge coronasmitten i samfundet.

Sidste år fik klubberne i en periode lov til at udnytte en vis del af stadionkapaciteten. Ordningen blev dog standset af regeringen i oktober, og siden nytår har tilskuerpladserne været helt tomme.

Lars Bo Jeppesen gør samtidig opmærksom på, at Danmark til juni er medvært for EM, hvor Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har som krav, at der skal tilskuere i Parken.

"Nu står vi med følelsen af, at vi starter forfra og undrer os over, hvorfor den ekspertgruppe ikke kunne have påbegyndt det arbejde for længst, ikke mindst med henblik på, at der er en historisk EM-slutrunde på dansk grund om få måneder," siger Lars Bo Jeppesen.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier