PolicyWatch

Fransk minister: EU forlænger næppe aftale med AstraZeneca

Der bliver formentlig ikke bestilt flere vacciner fra AstraZeneca, lyder det fra fransk minister. Til gengæld forhandler EU med Pfizer/BioNTech og Moderna om nye vaccinekontrakter.

EU kommer næppe til at købe flere vacciner fra AstraZeneca, lyder det fra den franske industriminister. | Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP / AFP

EU kommer næppe til at lave en ny vaccinekontrakt med AstraZeneca, og der er heller ikke indledt forhandlinger med Johnson & Johnson. Det siger den franske industriminister, Agnes Pannier-Runacher, ifølge AFP.

"Vi har ikke indledt forhandlinger med Johnson & Johnson eller AstraZeneca, men vi er i gang med Pfizer/BioNTech og Moderna," siger hun.

Agnes Pannier-Runacher understreger, at der ikke er taget en endelig beslutning, men hun kalder det "højst usandsynligt", at der vil blive bestilt flere AstraZeneca-doser.

EU-landene har under coronapandemien indkøbt vacciner samlet. Der er indgået aftaler med seks producenter, der foruden de fire tæller CureVac og Sanofi/GSK. De to har endnu ikke godkendte vacciner på markedet.

For nylig meldte EU, at der er bestilt 50 millioner ekstra doser fra PfiizerBiontech, hvoraf Danmark efter en fordelingsnøgle står til at modtage 650.000 i løbet af april. Ifølge den oprindelig aftale skulle de først have været leveret i fjerde kvartal.

Johnson & Johnson sat på pause

De to vacciner fra Johnson & Johnson og AstraZeneca er lavet ud fra samme teknologi. De har på det seneste været i fokus på grund af mistanke om en sammenhæng med sjældne blodpropper. Onsdag valgte de danske myndigheder at indstille brugen af AstraZeneca-vaccinen.

Vaccination med Johnson & Johnson-vaccinen er endnu ikke gået i gang, da selskabet bag vaccinen tirsdag satte udrulningen i bero i Europa Det skete, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder anbefalede at sætte vaccinen på pause i USA efter seks sjældne tilfælde af blodpropper blandt vaccinerede. Knap syv millioner har fået vaccinen i USA.

Myndighederne er nu ved at undersøge, om der skulle være en sammenhæng mellem vaccinen og blodpropperne.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier