PolicyWatch

Biden vil tilbagerulle Trumps skattelettelser til rige

Joe Biden skal onsdag aften forsøge at sælge sin store investeringsplan, når han taler i Kongressen.

Joe Biden vil rulle skattelettetlser til de rigeste tilbage og lade pengene gå til blandt andet at nedbringe antallet af børn, der lever i fattigdom. | Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

USA's præsident, Joe Biden, vil tilbagerulle sin forgænger Donald Trumps skattelettelser for USA's rigeste. Det skal være med til at finansiere store investeringer i uddannelses- og børneområdet.

Det fortæller unavngivne embedsmænd. Planen bliver fremlagt onsdag aften amerikansk tid, når Biden for første gang skal tale for hele Kongressen.

"Præsidenten vil foreslå en række tiltag, som skal sikre, at de rigeste amerikanere betaler den skat, de skylder, mens ingen, som tjener mindre end 400.000 dollar om året, vil se deres skat stige," siger en embedsmand.

Planen skal godkendes af en dybt splittet kongres, før den kan blive sat i værk. Derfor er Bidens tale til Kongressen også beskrevet som en slags salgstale.

Biden sigter med planen særligt mod at forbedre vilkårene for den amerikanske middelklasse, som skal genoprettes efter coronapandemien.

Strategien skal "genskabe en bedre og frembringe en stærk og inklusiv økonomi for fremtiden", siger en embedsmand.

Bidens investeringsplan løber op i 1800 milliarder dollar. 800 af milliarderne går til skattelettelser til personer med lav indkomst. 1000 milliarder skal investeres.

Planen skal blandt andet sørge for færre børn i fattigdom, og prisen for børnepasning skal halveres. Det skal gøre det muligt for mødre at blive længere på arbejdsmarkedet, som dermed "vil blive større og mere produktivt".

Under præsident Trump blev indkomstskatten for de rigeste sænket til 37 procent. Den skal efter planen stige til 39,6 procent. Sammen med andre tiltag på skatteområdet skal det finansiere planen.

Mere fra PolicyWatch

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier