PolicyWatch

Minister vil se på landbrugsfondes sammensætning

En række organisationer har rejst kritik af landbrugsfonde udbetaling af midler. Landbrugsminister vil nu overveje et forslag om sammensætningen af fondenes bestyrelser.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

En række miljø- og naturorganisationer var i starten af maj på banen med kritik af udbetalingerne fra landbrugets fonde.

Organisationerne mener, at landbruget gennem fondene skal betale for den grønne omstilling af erhvervet. Ligesom organisationerne var ude med riven af sammensætningen af bestyrelserne i fondene.

Den kritik tager landbrugsminister Rasmus Prehn til sig. Han vil lytte til organisationernes kritik og overveje deres forslag om sammensætning af fondene.

Organisationer: Landbrugets fonde skal bidrage til grøn omstilling 

Det skriver Avisen Danmark

"Når der bliver rejst en kritik, tager vi det alvorligt og kigger på det. Det er oplagt at få vendt, hvad vi gør med fondene fremadrettet. Jeg har brug for at sætte mig mere ind i det. Jeg har et ønske om, at fondene fungerer fornuftigt afbalanceret og demokratisk, og at der også er en grøn balance. Jeg tager det gerne op med de andre partier for at se, om vi kan finde en løsning," siger ministeren til avisen.

Organisationerne bag forslaget er Forbrugerrådet Tænk, Danmarks Naturfredningsforening, Rådet for Grøn Omstilling og Dyrenes Beskyttelse.

Det er særligt finansieringen af den grønne omstilling af landbruget, som organisationerne mener, at fondene skal bidrage til. Landbruget har 14 fonde, hvis årlige midler til fordeling er på omkring 500 mio. kr., skal bruges til at øge natur, miljø og biodiversitet i landbruget.

Landbrugets fonde brugte tre procent på plantebaserede fødevarer i 2019

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier