PolicyWatch

Partier afkræver svar fra borgmester i omstridt ejendomshandel

Vejles borgmester skal stå skoleret for byrådet og redegøre for, om byrådets beslutning om at købe jord på den gamle Posthusgrund blev efterlevet.

Vejles borgmester og kommunaldirektør afkræves en redegørelse i sag om Posthusgrunden. | Foto: PR

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), skal stå skoleret for byrådet i en sag om udeblevne jordhandler på byens tidligere posthusgrund, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Grunden er udvikleren NPV ved at købe, efter Folketingets Finansudvalg har godkendt Banedanmarks salg på den gamle grund.

Det er et flertal bestående af R, S, SF og K, der kræver svar fra borgmesteren i form af en redegørelse. Kritikken går på, om borgmesteren og kommunaldirektør Niels Ågesen har gjort nok for at efterleve byrådets beslutning fra oktober 2019 om, at kommunen skal købe jorden.

I et internt notat, som avisen er i besiddelse af, frikender borgmesterkontoret dog sig selv ved at henvise til, at grundejerne Postnord og Banedanmark allerede forinden havde indgået betingede salgsaftaler med NPV.

Bremset flere gange

Projektet har flere gange været stoppet på grund af klager, som har forsinket projektet.

Men i 2020 besluttede byrådet, at NPV, der har udvikleren Jens Schaumann som adm. direktør, kunne købe arealet, som både skal omdannes til butikker og boliger.

Schaumann har sat Vejle på den anden ende – nyt vartegn ser dagens lys

NPV i ny modvind om storstilet projekt i Vejle

Projektudvikler prøver én gang til efter nej til Viborg-byggeri 

Postnord går efter internethandel med ny distributionsbygning 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier