PolicyWatch

Fra fredag må regionaltogene igen blive fyldt

Flere kan køre med tog og bus fra fredag, fordi Transportministeriet lemper restriktionerne.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) | Foto: Jens Dresling

ndnu flere borgere vil fra fredag 21. maj kunne køre med tog og bus.

Som en del af genåbningsaftalen vil tog- og bustrafikken således igen kunne lukke flere passagerer ind.

Regionaltogene må blive fyldt igen, mens belægningsgrænsen i fjerntog og fjernbusser hæves, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Lempelsen sker blandt andet, fordi flere som følge af genåbningen får brug for at køre med offentlig transport, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i meddelelsen.

"Genåbningen af samfundet betyder også et større behov for at rejse med den kollektive transport til og fra arbejdet eller studiet. Derfor foretager vi nu en målrettet lempelse af belægningsgrænserne med fokus på togtrafikken," udtaler transportministeren.

Han bemærker også, at DSB i den seneste tid har haft problemer med, at passagerer har bestilt flere pladsbilletter, som ikke er blevet taget i brug.

Det har derfor efterladt tomme sæder, som andre kunne have overtaget.

"Vi har i den seneste tid i togene set, at nogle passagerer booker pladsbilletter til flere tog for at være sikre på at komme med. Det skaber pladsmangel for andre."

"Forhåbentlig kan trangen til at hamstre afhjælpes, når der kommer lidt flere pladser til rådighed. Genåbningen skal foregå sikkert. Derfor er det stadig vigtigt, at vi holder afstand, når det er muligt, og husker håndsprit og mundbind," lyder det fra transportministeren.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier