PolicyWatch

Klimaminister ser på reduktioner i landbrug og CO2-lagring for at nå nye klimamål

Yderligere reduktioner i landbruget og CO2-lagring kan blive nogle af værktøjerne for politikerne, der har indgået aftale om klimamål frem mod 2025.

Foto: Emil Agerskov

Nye delmål betyder, at politikerne inden 2025 skal finde CO2-reduktioner svarende til mindst yderligere 1,1 mio. ton CO2.

Ifølge Børsen ser klimaminister yderligere reduktioner i landbruget samt CO2-lagring og Power-to-x, som nogle af mulighederne for at nå dertil.

"Alle tre dele kommer til potentielt at kunne give reduktioner, også på den korte bane, som vil kunne hjælpe os i forhold til 2025-målet. Præcist hvor meget vi skal finde de enkelte steder, kan vi ikke sige endnu," siger Dan Jørgensen, der varsler en strategi for CO2-lagring inden sommer, til Børsen.

I artiklen nævner både SF og Radikale muligheden for en CO2-afgift for landbruget.

Tidligere har regeringens støttepartier nævnt landbruget, som et af de erhverv, der kan levere flere reduktioner inden 2025. I denne måned blev regeringen enige med Enhedslisten, SF og De Radikale om, at udledningen af drivhusgasser i Danmark skal reduceres med 50-54 pct. inden 2025.

SF har længe talt om bindende klimamål for landbruget. Derfor var partiet særligt skuffet over regeringens udspil for reduktioner i landbruget.

"Grundlæggende er det et skrabet udspil. Der skal flere CO2-reduktioner på bordet. Vi siger mindst otte millioner ton i 2030," sagde klimaordfører Signe Munk om udspillet, hvor regeringen vil sænke udledningerne fra landbruget med 7,1 millioner ton i 2030. De 5 mio. ton dækker dog over potentiale fra ny teknologi.

V og K vil med i regeringens klimaaftale om 2025-mål

Nyt vandsamarbejde vil reducere sprøjtegift i grundvandet

Teknologikritik ryster ikke L&F-formand: "Sådan er det altid med fremtiden" 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier