PolicyWatch

Biden sætter kinesiske selskaber på den sorte liste

Amerikanere kan ikke længere investere i flere kinesiske selskaber inden for forsvar og overvågningsteknologi, efter at Biden har besluttet at forlænge Trumps liste.

Den kinesiske telegigant Huawei er blandt de 59 selskaber, som amerikanere ikke må investere i. | Foto: Maria Broe Trustrup Hansen

USA's præsident, Joe Biden, ventes at underskrive et dekret, der vil gøre det forbudt for amerikanere at investere i 59 kinesiske selskaber. Det er selskaber, der menes at have forbindelse til Kinas militær.

Listen blev oprindeligt oprettet af tidligere præsident Donald Trump, der førte en hård linje mod Kina. Han satte 31 kinesiske virksomheder på listen. Biden har videreført en del af hans politik og tilføjer nu yderligere 28.

Den nye lov skal "sikre, at amerikanske personer ikke finansierer Folkerepublikken Kinas militærindustrielle kompleks," siger en fremtrædende embedsmand.

På den sorte liste finder man blandt andet den kinesiske telegigant Huawei. Også Semiconductor Manufacturing International Corporation, som er vigtig for Kinas ambitioner om at fremstille flere chips til brug i de fleste former for elektronik, er det fremover forbudt at sætte sparepengene eller pensionsopsparingen i.

Det er ventet, at der vil blive tilføjet flere selskaber i de kommende uger, siger kilder i Biden-administrationen.

USA's finansministerium ventes at offentliggøre retningslinjer for, om de pågældende kinesiske selskaber for eksempel gør "undertrykkelse eller alvorlige menneskeretskrænkelser" mulige i eller uden for Kina, siger en anden højtstående kilde.

Forbuddet mod at investere i de pågældende virksomheder gælder fra 2. august.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier