PolicyWatch

EU ophæver restriktioner på rejser fra USA

EU-lande har besluttet at fjerne USA og fem andre lande fra liste med corona-restriktioner for rejsende.

Nu kan de amerikanske turister vende tilbage til Venedig og andre turistmål i Europa. EU-landene har onsdag besluttet at ophæve de fleste rejserestriktioner, der har været gældende under coronakrisen, over for USA og fem andre lande. De to kvinder, der er i gang med en selfie på en af Venedigs broer, er dog næppe amerikanere, for lempelserne træder først i kraft om nogle dage. | Foto: Andrea Pattaro/AFP/Ritzau Scanpix

EU's medlemslande er onsdag enige om, at folk i USA og flere andre lande igen skal kunne tage på rejser til Europa oven på coronakrisen. Det oplyser det portugisiske EU-formandskab. Der blev nikket ja til det fra de 27 medlemslandes ambassadører.

Ud over USA er Albanien, Libanon, Nordmakedonien, Serbien og Taiwan sat på en liste over lande, hvor restriktioner fjernes for ikke-nødvendige rejser. Det kommer også til at gælde regionerne Hongkong og Macau i det kinesiske område, hvis deres rejserestriktioner ophæves for EU-borgere.

De nye lempelser vil træde i kraft i løbet af de kommende dage.

De enkelte EU-lande kan stadig kræve af alle rejsende udefra - også fra de lande, hvor der lempes - at de skal møde op med en negativ coronatest eller skal gennemgå en periode med karantæne.

I forvejen er der otte lande på EU's positivliste: Australien, Israel, Japan, New Zealand, Rwanda, Singapore, Sydkorea og Thailand. For dem anbefaler EU-landene, at alle tilbageværende restriktioner gradvist fjernes.

EU lukkede i marts 2020 sine grænser for ikke-nødvendige rejser. Det var på det tidspunkt, hvor smitten med covid-19 spredte sig med stor hast i Europa og rundt om i verden. Siden har EU ført og opdateret en liste over lande uden for Europa, hvis borgere har ret til at rejse ind i EU.

Selv om EU nu åbner for amerikanske turister, så er det omvendte ikke tilfældet endnu. USA har ændret på sin rejsevejledning til egne borgere for visse europæiske mål, men fastholder et indrejseforbud for folk fra Schengen-landene, som Danmark er en del af. Det skriver dpa.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier