PolicyWatch

Der skæres ned for testkapaciteten fra dags dato

Der har i syv dage i træk været under 300.000 daglige kviktest for coronavirus, og derfor skæres der ned.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Testkapaciteten for corona-kviktest skæres ned fra 500.000 til 400.000 dagligt. Det oplyser Justitsministeriet. Det gælder fra dags dato og hen over sommeren.

Yderligere model for nedskalering er også på plads. Testkapaciteten for PCR-test opretholdes dog.

Det har længe været meddelt, at testkapaciteten skal justeres, i takt med at flere bliver vaccineret, og coronasmitten er under kontrol.

"For nogen kan der blive lidt længere afstand til teststeder end tidligere. Vi kommer gradvis til at nedskalere i forhold til tidligere. PCR-test kan finde virusmutationerne og er samtidig mere pålidelige. Der er mere ventetid på svaret, men lige nu går der ofte kun 14-16 timer, før man får svar, og man kan relativt hurtigt få tid til en PCR-test," siger direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns på et pressemøde tirsdag formiddag.

Hun fortæller også, at testkapaciteten toppede for tre til fire uger siden.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) udtaler sig om den nedsatte testkapacitet i en pressemeddelelse:

"Selv om mange danskere er vaccinerede og har fået coronapas, så er der stadig behov for, at man kan blive testet," siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

"Samtidig skal vi selvfølgelig heller ikke teste mere, end det er nødvendigt, i takt med at vaccinerne udrulles. Derfor justerer vi testindsatsen i den kommende tid. Men vi sikrer også fortsat, at dem, der ikke er vaccineret, nemt kan komme til et testcenter. For test er sammen med vaccinationerne vilkåret for, at vores samfund kan være åbent denne sommer," siger han.

Ifølge Justitsministeriet har der nu været syv dage i træk med under 300.000 daglige kviktest, og derfor sættes kapaciteten ned til trin 2. I modellen for nedskalering er der fem trin i alt.

Trin fem er det laveste og betyder, at der er under 50.000 daglige test i syv dage i træk. Skulle det indtræffe, sættes antallet af daglige test ned til 100.000.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier