PolicyWatch

29 smittetilfælde i forbindelse med EM-kampe i Danmark

I forbindelse med fodboldlandsholdets tre EM-kampe mod mod Finland, Belgien og Rusland er der indtil videre registreret 29 positive coronatilfælde. Hollandske regler gør det vanskeligt for danskere at tage til Holland for at se ottendedelsfinalen mod Wales. 

Det danske fodboldlandshold har indtil nu haft enorm opbakning fra tilskuere i Parken, men det bliver svært for danske fans at følge holdet på stadion i Amsterdam i ottendedelsfinalen. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der har været 29 smittetilfælde med corona i forbindelse med EM-kampe på dansk grund. Det siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, tirsdag på et pressemøde om den nuværende coronasituation.

"Aktuelt er der i alt rapporteret om 29 smittetilfælde, hvor personen har været smittet under kampen eller er blevet smittet under kampen. I teorien kan der være flere smittede," siger hun.

Det danske fodboldlandshold har i denne måned spillet tre kampe i København, senest mandag aften mod Rusland, hvor danskerne med en 4-1-sejr spillede sig videre til ottendedelsfinalen.

Danmarks første kamp var mod Finland 12. juni, den anden mod Belgien 17. juni. Den sidste gruppekamp var mod russerne.

Anette Lykke Petri gør opmærksom på, at myndighederne nøje følger fodboldarrangementer. Heriblandt også storskærmsarrangementer, siger hun.

Det bliver svært at følge landsholdet i Holland

I ottendedelsfinalen møder Danmark lørdag klokken 18 Wales. Kampen spilles i Amsterdam.

Ifølge Erik Brøgger, der er direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice, vil der ikke blive lavet en særaftale med de hollandske myndigheder omkring indrejse for danskere.

"Vi har dialog med de hollandske myndigheder, fordi vi skal være sikre på, hvordan deres regler er. Men vi blander os ikke i deres retningslinjer. De regler, der gælder på lørdag, bestemmer de i Holland," siger Brøgger.

Danske fodboldfans, der vil se Danmarks næste EM-kamp, har mulighed for at rejse ind i landet. Men det kræver lidt planlægning. Holland betragter nemlig Danmark som højrisikoland og har tre regler for rejsende fra Danmark:

Man skal have en negativ PCR-test, der er maksimalt 72 dage gammel. Man skal gå i isolation i op mod ti dage ved indrejse, men man kan testes fra dag fem. Desudover skal man udfylde en karantæneattest, hvor der står, hvor man opholder sig under sin isolation.

Opholder man sig i Holland i maksimalt 12 timer, er man dog undtaget karantænekravet. Det er en regel, som danske fodboldfans med billet til kampen kan holde sig til og som giver mulighed for at se opgøret i Amsterdam.

"Man kan godt komme til fodbold, men man skal planlægge ret omhyggeligt, hvis man ikke skal risikere at sidde i karantæne på et hotelværelse. Vi opfordrer til at se kampen hjemme," siger Erik Brøgger.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier