PolicyWatch

London og supermarkeder trodser Boris Johnson med mundbindskrav

England har droppet stort set alle restriktioner natten til mandag, men mundbind er stadig et krav i London.

Londonerne bliver bedt om stadig at bruge mundbind i den offentlige transport. | Foto: Shuhei Yokoyama/AP/Ritzau Scanpix

Englændere er mandag morgen stået op til et genåbnet samfund, hvor stort set alle coronarestriktioner er skrottet.

Men selv om mundbind og afstand ikke længere er et krav, er det ikke selvskrevet, at tiltagene hører fuldstændig op.

Blandt andet har Londons borgmester, Sadiq Khan fra Storbritanniens største oppositionsparti, Labour, bedt transportmyndighederne i lokalområdet om at fastholde kravet om mundbind i den offentlige transport. Det skriver Sky News.

"Hvis du ikke bærer mundbind, spredes virusset yderligere. Så enkelt er det," skrev Sadiq Khan på Twitter søndag.

"Mit mundbind beskytter dig, dit mundbind beskytter mig - og ansigtsbeklædning forbliver obligatorisk i al offentlig transport i London," skrev borgmesteren videre.

Flere store supermarkedskæder har også meddelt, at de foretrækker, at deres personale og kunder fortsat bruger mundbind. Det gælder kæderne Tesco, Sainsbury's, Asda, Morrisons og Aldi, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Vi beder vores kunder og kolleger om at være på den sikre side," lød det i en erklæring fra Tesco, der er Storbritanniens største supermarkedskæde, i sidste uge.

En overvejende del af briterne har ligeledes udtrykt bekymring over genåbningen.

I en meningsmåling fra Kantar svarer 66 procent, at de ønsker, at de fleste eller alle restriktioner bør blive. 60 procent af de adspurgte mener, at man fortsat bør bære mundbind i butikker og i den offentlige transport.

Genåbningen sker på et tidspunkt, hvor Storbritannien har registreret mere end 50.000 dagligt smittede. Kun Indonesien og Brasilien registrerer i øjeblikket højere smittetal.

Premierminister Boris Johnson - som er i selvisolation, efter at den britiske sundhedsminister blev testet positiv for coronavirus - opfordrer stadig befolkningen til at forblive forsigtig under genåbningen.

Han forsvarer genåbningen med, at to tredjedele af den voksne befolkning i Storbritannien er blevet fuldt vaccineret.

Mere fra PolicyWatch

Antallet af klager over udbud når sit højeste i fem år

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige institutioner, modtog sidste år 117 nye klagesager. Det er det højeste antal nye sager i fem år. Flere afgørelser end normalt blev indbragt for domstolene, viser nævnets årsopgørelse.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier