Hoteller og restauranter har igen over 100.000 medarbejdere ansat

Genåbningen af restauranterhvervet i slutningen af april skabte på kort tid tusindvis af nye job i hotel- og restauranterhvervet. Men der er brug for politisk handling for at få endnu flere, mener Horesta.
Selvom mange er kommet tilbage i hotel- og restaurantbranchen, mangler der stadig flere hænder. | Foto: Peter Hove Olesen
Selvom mange er kommet tilbage i hotel- og restaurantbranchen, mangler der stadig flere hænder. | Foto: Peter Hove Olesen

For første gang i over et halvt år er over 100.000 medarbejdere ansat i hotel- og restauranterhvervet. Det skriver Horesta - med udgangspunkt i nye tal fra Danmarks Statistik - i en pressemeddelelse.

Alene fra april til maj steg antallet af job i erhvervet med 18.000. Det er en vækst på over 20 procent. Da antallet af medarbejdere var højest, rundede det for to år siden 127.000.

”Store dele af hotel- og restauranterhvervet er i fuld gang med at bygge omsætning op igen efter halvandet års dyb krise. Vi glæder os over, at mange medarbejdere igen er beskæftiget i erhvervet, og at nye har fundet vej. De mange nyansættelser er udtryk for, at der er stor tiltro til fremtiden,” siger Kristian Nørgaard, der politisk chefkonsulent i Horesta, i meddelelsen.

Men der er stadig brug for langt flere, og mange virksomheder er bremset i deres vækst på grund af mangel på arbejdskraft, lyder det fra Horesta. Ifølge brancheorganisationen må 31 procent af hotellerne sige nej til ordrer på grund af mangel på hænder. Det samme gælder for 41 procent af restauranterne.

Derfor opfordrer Horesta nu til, at der bliver grebet ind fra politisk side og appellerer til, at regeringen etablerer jobcentre i Sydeuropa.

”Derudover ønsker vi lettere adgang for arbejdskraft fra lande uden for EU. Lige nu koster manglen på arbejdskraft virksomhederne dyrt, især når mange nu skal til at afdrage på corona-gælden,” siger Kristian Nørgaard, der også opfordrer til en intensiveret indsats for at få flere danskere til at tage et job i hotel- og restauranterhvervet - for eksempel ved at sænke bundskatten eller ved at målrette indsatsen i de kommunale jobcentre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også