PolicyWatch

Von der Leyen opfordrer USA til at åbne grænse for EU-borgere

Det har med enkelte undtagelser ikke været muligt at rejse fra EU til USA siden begyndelsen af sidste år.

Foto: Stephanie Lecocq/AFP/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, opfordrer den amerikanske regering til at løfte USA's forbud mod rejsende fra Europa.nI stedet vil hun have, at landet skal indføre lignende regler, som dem EU har for rejsende fra USA.

Det siger hun onsdag til det tyske medie RND.

"Vi insisterer på, at de samme regler gælder for ankomster i begge retninger. Vi er nødt til at løse dette problem så hurtigt som muligt, og vi er i jævnlig kontakt med vores amerikanske venner," siger kommissionsformanden.

Hun påpeger, at den epidemiologiske situation i USA og EU minder meget om hinanden, og at amerikanerne derfor bør være i stand til at åbne grænserne.

"Det her spørgsmål må ikke trække ud i ugevis," siger von der Leyen.

EU satte i midten af juni USA på sin liste over lande, hvis borgere har lov til at rejse ind i unionen.

Det er dog med det forbehold, at EU's medlemslande selv bestemmer, om de vil åbne grænserne, ligesom de også afgør, hvilke restriktioner der skal gælde ved eventuel ankomst.

Omvendt gælder et omfattende forbud mod rejser til USA stadig for de fleste borgere fra EU.

Kun amerikanske statsborgere og enkelte andre grupper er undtaget indrejseforbuddet. Det gælder blandt andet nære familiemedlemmer til amerikanske statsborgere samt diplomater og nøgleansatte fra visse internationale organisationer.

Rejseforbuddet fra EU til USA blev indført i marts 2020 af USA's daværende præsident Donald Trump.

Han beordrede forbuddet ophævet i den sidste uge af sin embedsperiode, men Joe Biden annullerede hurtigt ordren igen, efter at han blev indsat som præsident i januar.

Talskvinde i Det Hvide Hus Jen Psaki sagde i slutningen af juli, at USA endnu ikke var klar til at hæve forbuddet på grund af bekymringer for smittespredning med Delta-varianten i Europa.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier