PolicyWatch

Nye retningslinjer på vej: Meget syge kan få tredje stik

Patienter med svagt immunforsvar - for eksempel kræftpatienter - kan stå forrest i kø til tredje stik.

Personer med alvorligt svækket immunforsvar vil formentlig blive tilbudt et tredje vaccinestik. | Foto: Finn Frandsen

Sundhedsstyrelsen forventer i næste uge at komme med retningslinjer, der anbefaler et tredje stik til folk med et meget svækket immunforsvar. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en mail til Ritzau.

Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket ved at vurdere, om det er nødvendigt med et tredje stik. Styrelsen understreger, at der er begrænset viden på området.

"Det tyder dog på, at visse personer med betydelig immunsvækkelse har behov for et tredje stik for at forebygge alvorlige sygdomsforløb i tilfælde af, at de smittes med covid-19, selv om de er færdigvaccinerede. Allerede i den kommende uge forventer Sundhedsstyrelsen at komme med en retningslinje om revaccination af personer med immunsvækkelse," skriver Sundhedsstyrelsen.

Det vil for eksempel være patienter i kemobehandling, organtransplanterede eller personer med alvorlige immunsygdomme, som i første omgang forventes at få tilbudt et tredje stik. Det fortæller Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, til Jyllands-Posten.

Sundhedsstyrelsen oplyser desuden, at man er klar til at vaccinere yderligere dele af befolkningen, hvis det viser sig, at det giver mening sundhedsfagligt. Det kan for eksempel være beboere på plejehjem.

Mere fra PolicyWatch

Piloter og kabineansatte hos SAS i oprør

SAS har ændret produktionsmodellen og etableret nye selskaber. Derfor må piloter og kabinepersonale søge ledige job med ringere vilkår. Piloterne tager nu SAS i Arbejdsretten.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier